Er du så heldig, at du snart skal på ferie? Vil du sørge for, at intet går galt på rejsen, og at du husker alt? Så er du kommet til det rette sted! Du vil her finde de vigtigste ting at huske, når du pakker og undersøger din rejsedestination. En ferie skal være så afslappende som muligt, så det er vigtigt at få styr på det hele inden afgang og forebygge alle de problemer, der kan forstyrre den fredelige atmosfære. Alle de praktiske ting kan virke kedelige, men det er afgørende for kvaliteten af din rejse at få styr på det. Læs videre og få idéer til, hvordan du kan planlægge en mere overskuelig ferie!

Hav styr på dine dokumenter!

Om det så er billetter, pas eller hotelbekræftelser, er dine dokumenter noget af det vigtigste at få styr på – for det er også her, det ofte går galt. Sørg for at du både har de vigtigste dokumenter på mobilen, skyen og i udprintet form. Giv eventuelt kopierne til den mest ansvarlige person i gruppen. Det kan stresse rigtig meget, hvis du pludselig ikke kan finde de vigtige papirer så sørg for at lave backups – jo flere desto bedre!

Undersøg landet

Inden du rejser til et helt fremmed land, er der nogle væsentlige ting at undersøge. Find ud af om der er sygdomme, du skal vaccineres for på din rejsedestination – det ville være så ærgerligt, hvis du blev syg på den rejse, du har set så meget frem til. Derfor bør du også undersøge, om du kan drikke fra hanen i landet. I nogle lande er bakteriefloraen nemlig meget anderledes, hvilket kan skabe maveproblemer. Hvis du ikke kan drikke fra hanen, er det intet større problem – drik i stedet vand fra flasker. Du kan desuden forebygge sygdom, hvis du sørger for at medbringe en lille håndsprit, du kan benytte.

Tjek også valutakursen i landet du skal besøge, for den kan sagtens have ændret sig for nylig. Find ud af mere om valutakurser her.

I tilfælde af skader og sygdom

Hvis du alligevel er så uheldig at blive alvorligere syg eller skadet, er det godt på forhånd at have en løsning. Det er også beroligende at vide, du ikke ville være fuldstændig fortabt, hvis det værste skulle ske. Hvis du rejser i Europa, skal du huske det blå sygesikringskort. Med kortet får du lægebehandling på samme niveau som borgerne i landet. Men det vil også sige, at du kan risikere egenbetaling, hvis der normalt er det for lægebehandling. Kortet gælder ikke alene i EU-lande men også i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Hvis du derimod ikke skal rejse til disse destinationer, kan du i stedet få en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab. Her dækkes du både ved behandling og hjemtransport.