Der er flere og flere, der vælger at starte deres egen virksomhed. Det kan skyldes de mere fleksible arbejdstider, men det kan også skyldes en ide, de ikke har set udført til deres krav endnu. Uanset hvorfor du er interesseret i at starte din egen virksomhed, så er der utroligt mange ting, som du skal læse op på.

Hvis du allerede har startet din egen virksomhed, så ved du garanteret allerede, hvad varemærker og varemærkeregistrering er, men hvis du blot går og gør dig tanker om det, så er det noget af det, som du bør læse op på, inden du kaster dig ud i projektet.

Hvis du vil blive klogere på det, så kan du blot læse mere lige her.

Hvad er varemærkeregistrering?

Hvis du ikke ved, hvad varemærkeregistrering er, så er det selvfølgelig godt at vide, før du finder ud af, hvordan du bruger det.

Et varemærke er et navn eller kendetegn ved din virksomhed, produkter eller tjeneste, der gør dig nemmere at genkende for dine kunder.

Når du har dit varemærke, så skal det registreres. Og det er den proces, der kaldes varemærkeregistrering.

Registrer dit varemærke

Du kan registrere dit varemærke her: https://nemrettighed.dk/produkt/varemaerkeregistrering/. Det er ikke gratis at registrere dit varemærke, men det beskytter dig og din virksomhed på markedet, og derfor giver det god mening at gøre det.

Du kan finde forskellige tilbud på varemærkeregistrering, men du skal forvente at betale nogle tusinde kroner for det. Dog vil du også får andre ting med i prisen som for eksempel en forundersøgelse, rådgivning, vejledning og vareklasser, udarbejdelse af ansøgning, indsendelse af ansøgning og korrespondance med myndighederne. Dette er nogle af de ting, som nogle firmaer tilbyder, så det vil selvfølgelig ikke se end ud for alle.

Når du registrerer dit varemærke, så overlader du spørgsmål om immaterielle rettigheder og IPR til det firma, som du ansøger hos.

Hvorfor bør du investere i varemærkeregistrering?

Måske sidder du lige nu og tænker: jamen hvorfor skal jeg investere i det? For i princippet kan du faktisk selv kan sidde og sørge for, at dine produkter og din virksomhed er beskyttet på markedet. Det er dog både en omfattende og tidskrævende proces, og derfor giver det ikke mening at påtage den selv.

Der er nogle ting, som det giver god mening at betale sig fra, når du starter din egen virksomhed – ikke blot varemærkeregistrering. For eksempel giver det heller ikke mening, at du sidder i flere timer og bøvler med et regnskab, som en revisor kunne klare væsentligt hurtigere.

Når du starter din egen virksomhed, så er det vigtigt at huske, at din tid pludselig er penge. Alt den tid, som du bruger på at beskytte din virksomhed eller på at ordne regnskab, den kunne være blevet brugt i det område, som du er god til – og dermed kunne du have tjent flere penge.