Har du brug for at lave et godt pitchdeck til din virksomhed, så er der en del ting, du skal være opmærksom på. Det kan være en stor udfordring at skabe det perfekte pitchdeck, men her får du 5 gode råd til at komme godt i gang.

1. Kort og præcist

Det er vigtigt, at du kan komme med et kort og præcist budskab i dit pitchdeck. Det skal være let for investorerne at forstå, hvad det er, din virksomhed handler om. Derfor er det en god idé at holde det kort og præcis. Dertil er det vigtigt at du kan vise tydeligt i dit pitchdeck, hvad din virksomheds værdiskabende fokus er. Ikke en masse ligegyldige eller overflødige tal og historier.

2. Forklar din forretningsmodel

En af de ting, du skal være særligt opmærksom på, når du laver et pitchdeck, er at forklare din forretningsmodel. Det er altafgørende, at dine investorer forstår, hvordan din virksomhed skaber værdi for sine kunder. Det skal være let for dem at forstå. Derudover er det en god idé at forklare, hvorfor det er dig, der er den rigtige til at drive din virksomhed. Vær særligt opmærksom på at have fokus på din konkurrence og hvorfor du er bedre end dine konkurrenter.

3. Fokus på problemet

Det er altafgørende, at du i dit pitchdeck fokuserer på problemet. Det vil sige, at du skal forklare, hvad problemet er, og hvordan din virksomhed løser problemet. Herudover er det vigtigt, at du kan fortælle, hvilken værdi der ligger i din løsning. Det skal være klart for investorerne, hvorfor de skal investere i din virksomhed.

4. Gode eksempler

Det er en god idé at underbygge dine argumenter med gode eksempler. Det kan være eksempler på, hvordan din virksomhed har løst problemer for andre virksomheder eller det kan være en case med en kunde, der har haft gode resultater med din virksomhed.

5. Find det rigtige sted at være

Det er ikke nok at have et godt pitchdeck, hvis du ikke er på det rigtige sted. Du skal sørge for at finde det rigtige sted at være, når du laver dit pitchdeck. Det kan være et iværksætter kontorfællesskab i Aalborg , et forretningsforum eller et netværksmøde.

Konklusion

Som det har været beskrevet i indlægget herover, er der en del ting, du skal være opmærksom på, når du laver dit pitchdeck. Det er en stor udfordring at lave et godt pitchdeck, men hvis du følger de 5 råd i indlægget, så er du godt på vej.