A-kassens formål og benyttelse 

A-kasser er sat i verdenen for at kunne hjælpe lønmodtagere i hårde perioder. Det kræver dog at man fremtidssikrer sig ved at man melder sig ind i en a-kasse før uheldet er ude.  
A-kasser er lønmodtagerens finansielle sikkerhedsnet. Er man medlem af en a-kasse og ender med at stå uden job, skal du ikke frygte for at have til dagen og vejen. Med et medlemskab i en a-kasse kan du nemlig få det der hedder dagpenge, som er en overførselsindkomst, man kan få udbetalt, hvis man står uden job. Det eneste man skal foretage sig op til er at være medlem over en 12 måneders periode uden afbrydelser. Herved har du ret til at få udbetalt dagpenge. Her kan der være fordele i at melde sig ind i god tid, men hvad er god tid? For det er de færreste der ved hvad fremtidens jobsituations foreskriver. Det eneste man kan være sikker på er, at hvis ikke du er medlem i en a-kasse op til at du bliver fyret, afskediget eller selv siger op, så kan du ikke få dagpenge.  

Vælger man selv at sige op, skal man være opmærksom på, at der er en periode, hvor man ikke kan få dagpenge, da man selv aktivt har valgt at fratræde arbejdsmarkedet. Derfor bliver man sat i karantæne og det er primært 4 uger det drejer sig om. Man kan til en hver tid vælge at frabede sig retten til dagpenge og man kan til en hver tid vælge at skifte a-kasse uden nogen udmeldingsperiode. Dog anbefales det at over den periode, hvor man modtager dagpenge at man bevarer den a-kasse som man har. Fordelen ved at der ikke er nogen bindingsperiode eller udmeldingsgebyrer gør at det er nemmere for de forskellige a-kasser at kæmpe om de forskellige medlemmer og derved, kan der være penge at spare, hvis man vælger at skifte a-kasse. For der er mange a-kasser som ikke differentiere sig fra de andre og her er det eneste de kan konkurrere med; prisen. Derfor kan man med fordel lave en sammenligning af priser ved de forskellige a-kasser.