Der er en debat, der har stået på i årevis: blækpatroner eller laserpatroner. Sandheden er, at de begge har deres fordele og ulemper. Blækpatroner holder længere, men kræver hyppige genopfyldninger, mens laserpatroner kan være dyre at udskifte og skal udskiftes, hver gang printeren løber tør for blæk. Laserprintere koster mindre på forhånd end en blækprinter, men har en tendens til at koste mere i det lange løb, fordi du ender med at skulle udskifte dem igen og igen med de dyre udskiftningstonerpatroner, hvis du bruger en laserprinter i stedet for en blækprinter.

Hvem har brug for en laserprinter?

Hvis du udskriver meget på kontoret, enten hjemme eller på arbejdet, er en laserprinter mere fornuftig for dig. Laserprintere er rigtig gode, hvis størstedelen af de dokumenter, der udskrives, skal se professionelle ud og have tekst af høj kvalitet, der ikke kan smitte ud, når den bliver våd.

Laserprinter bruges som regel af firmaer, hvor man printer ofte. En laserprinter printer hurtigere og er billigere, når man printer meget.

Hvem har brug for en inkjetprinter?

Hvis du ikke har brug for at udskrive store mængder, er en inkjetprinter en bedre løsning. En inkjetprinter er mere økonomisk, hvis udskrivningshastighed og kvaliteten af de udskrevne dokumenter er sekundær eller mindre vigtig. En printer der bruger blækpatroner er ideelle til husstande, hvor man printer i ny og næ og i mindre mængder.

En blækpatron kan holde i op til to år, hvis den bruges sparsomt under normale forhold, men man skal også tænke på, at blæk kan udtørre, så hvis der går længe imellem printninger, så kan den udtørre.

Hvor længe holder blækpatroner?

En gennemsnitlig blækpatron holder til ca. 400-500 udskrevne sider, før den løber tør for printerblæk. Hvis dine udskrifter kræver hyppigere genopfyldninger, eller hvis du bruger en sort- og farvepatron med høj kapacitet, er levetiden kortere end med standardpatroner.