Kært barn har mange navne

Hvad end vi kalder et for et escape room, et breakout room, et mystery room eller noget helt fjerde, så er princippet i det altid det samme – Blik lukket ind i et rum og slip ud indenfor den givne tid.

For at komme ud skal man lægge hovedet i blød. Nysgerrigheden skal få en ting at finde gåderne og hjernen skal løse dem. Nogen rum er med mange hængelåse mens der også kommer flere og flere interaktive rum på markedet.

Step 1

Vælg et tema. Start med at finde ud af hvor uhyggeligt det skal være og så gå derfra. Skal det være så nakkehårene rejser sig og hjertet slår hurtigere end normalt? Skal det blot være en spændende historie om et bankrøveri, en gal mand med en kælder eller bombe der snart springer? Eller skal det bare være en hyggelig tidsrejse eller et eventyr i junglen?

Escape rooms behøver ikke være uhyggelige.

Ved ankomst

Når du har booket dit rum og ankommer til stedet, vil en gamemaster tage imod jer. I får en intro til rummet og til reglerne og nogle gode råd. Reglerne varierer fra udbyder til udbyder, så altid lyt efter selvom man har prøvet det før.

Når du først kommer ind i rummet vil du ofte blive introduceret for en kort video der sætter stemningen for fortæller hvordan I er havnen i denne situation.

Let the game begin

Når først tiden tæller ned, handler det om at lokalisere gåder og hængelåse. Finde sammenhængen og langsomt bevæge sig rundt i spillet. Går man i stå kan man bede om et hint og gamemasteren vil straks sende en hint til hvor mange skal kigge. Nogen steder kan gamemasteren også sende umotiverede hints hvis denne vurderer at I har behov for det. 

Det farligste ved escape rooms er at man bliver bidt af det og vil prøve mere.