Dine tænder er vigtige på rigtig mange måder. Dels har de en stor betydning for det sociale liv, da de er omtalt som menneskets visitkort. Altså, ikke direkte tænderne, men smilet – og her spiller tænderne naturligvis en vigtig rolle.

Dine tænder spiller dog ikke kun en vigtig rolle socialt set. De er nemlig også vigtige for dit helbred. Dine tænder er blandt andet en vigtig del af den fordøjelsesproces, som finder sted, når man tygger sin mad for at synke den. Uden tænder havde dette job været meget svært – medmindre kostpyramiden udelukkende bestod af suppe og smoothies.

Er dine tænder ramt af smerter eller problematikker, kan de desuden give problemer for hele kroppen. Det skyldes, at tænderne er en del af kroppen, og ømme tænder kan derfor give hovedpine, smerter i kæben og meget mere. Det kan blive så grelt, at søvnen og muligheden for at spise bliver umulig.

Husk de gode vaner

Hvis du gerne vil holde dine tænder fri for problemer og ubehageligheder, er det vigtigt at passe godt på dem. Sørg derfor for at holde god hygiejne omkring din mund, hvor du børster tænder to gange dagligt, bruger tandtråd og desuden tænker over det, som du kommer i din mund og krop. En kost med meget sukker og sodavand er nemlig ikke godt for tænderne. Det er med til at gøre risikoen for caries, parodontose, isninger og meget mere større.

Hvis du er ryger, skal du desuden være klar over, at det er noget af det værste, du kan udsætte dine tænder og din krop for. Gule tænder, tandkødsproblemer og potentiel forrådnelse af tandkød og mundhulen er nogle af de ting, der er markant højere risiko for at få problemer med.

Husk at besøge din tandlæge

For at finde ud af, om alting er i orden omkring dine tænder, kan du besøge Nord-Smils tandlæge i København S. Her får du tjekket dine tænder og gode råd til at optimere din mundhygiejne, så du har sunde tænder længst muligt igennem livet. Vær opmærksom på, at denne tandlæge tilbyder gode rabatordninger og gode priser, hvorfor vi anbefaler dem.