Det er sommer, og vejret er lækkert udenfor. Det kan være, at du er kommet på den fantastiske idé, at du skal have en terrasse i haven. Det er en rigtig god idé, for man kan med en terrasse virkelig skabe et fedt område i haven, hvor det f.eks. er helt oplagt at stille møbler og måske en grill. Hvis der er noget, der er hyggeligt ved sommer, så er det da også de aftener, hvor man sidder ude længe sammen med sine venner, efter man har spist grillmad. Det kan du med fordel gøre på din kommende terrasse. Det er dog vigtigt, at du tænker dig om, når du skal i gang med at vælge terrassebrædder. Det kan du læse mere om i denne artikel.

 

Mørkt eller lyst træ?

Du skal naturligvis tage stilling til, hvordan du gerne vil have, at det skal se ud. Det kan være, at du har en klar præference, når det kommer til mørkt eller lyst til, men hvis du ikke har, så er det noget, som du med fordel kan tænke over. Du kan se lidt forskellige nuancer på byggecenter.dk. Hvis man vælger en lys farve, så er det en stil, der passer meget godt til den nordiske. Vælger man derimod at bygge sin terrasse med terrassebrædder i mørkt træ, så ville man få et lidt mere klassisk og rustikt udseende.

 

Hvor meget vedligeholdelse skal der være?

Når du skal vælge materiale til terrassebrædderne, så er det også en fordel, hvis du i samme omgang overvejer, hvor meget vedligeholdelse du er parat til at tage på dig. Det kan f.eks. være, at der er noget træ, der er mere behandlet end andet, og at det derfor kan holde bedre. Det er uanset vigtigt, at du vælger noget i god kvalitet, så du får en terrasse, der kan holde sig flot i mange år fremover.

 

Hvor skal den være?

Du kan også med fordel overveje, hvor henne i haven din terrasse skal placeres. Det er f.eks. klart, at det ville være en skam at placere den et sted, hvor solen aldrig skinner. Hvis solen er der for meget, så kan man jo altid investere i en parasol, som man kan slå op. Det er lidt sværere at imitere en falsk sol.

 

Hvad må det koste?

Det er også en meget fin idé, hvis du danner dig en idé om, hvor mange penge du er villig til at bruge på projektet. Det er klart, at man nogle gange bliver nødt til at betale lidt ekstra for at få en kvalitet, der kan holde, men det er også noget, som der kommer til at blive alle penge værd, når du får en terrasse, der holder. Hvis der er nogen form for vedligeholdelse, så er det naturligvis vigtigt at du – ja – vedligeholder dette. Ellers kan du godt regne med, at din terrasse kan komme til at se medtaget ud med tiden. Her kan det naturligvis være en mulighed, at man sliber den.