Hvem drømmer ikke om en smuk have med blomster i mange farver og hyggelige kroge.

Det er bare ikke altid at det medfølgende havearbejde er så spændende at tænke på, derfor får du her 3 gode tips til at få en smuk have der er nem at holde.

Højbede, krukker, blomsterkasser

Du kan hurtigt skabe hyggelige kroge og hjørner i din have, eller på terrassen ved at plante blomster og krydderurter i krukker, potter og højbede.

Med højbede og krukker kommer du også op i højden når du skal luge ukrudt, hvilket gør det meget nemmere.

Du kan hurtigt skabe forandring i din have hvis du planter i krukker og kapilærkasser der kan flyttes. Find kapilærskjuler med hjul under f.eks. og flyt nemt dine planter og krydderurter rundt.

Det er også praktisk hvis du starter med at forplante inde i drivhuset eller udestuen og senere ønsker at flytte dine planter udenfor.

Lav smukke oaser med bunddække

Vil du alligevel gerne have klassiske bede, eller træer i din have, så kan du lave et grønt eller blomstrende bunddække som holder ukrudtet nede.

Dette kan også med stor fordel gøres i hækken, så din have bliver mere simpel at holde ren, men samtidig også smuk at se på.

Gør haven vinterklar

Selv om det ikke er i efteråret og vintermånederne haven gror til, så kan det alligevel betale sig at luge ukrudt og gøre haven vinterklar. Jo mere ukrudt du fjerner nu, jo mindre vil der være til foråret.

Det er også nemmere at fjerne ukrudtet nu inden rødderne har vokset sig stærke. For selvom det ikke spirer i løbet af vintermånederne, bliver det alligevel kraftigere.

Du vil takke dig selv for din indsats til foråret hvor der er mange andre ting der skal gøres.