Få mere ud af din have med en træhytte

For mange hus- og haveejere forbliver haven et uforløst potentiale. Det er oplagt at man som ny husejer fokuserer sin energi på husets indretning, da det er her man tilbringer det meste af sin tid og da haven på sin vis klarer sig selv. Det kan dog hurtigt blive til en vane, og man glemmer med tiden at tage stilling til haven. For nogle bliver haven lidt af en skamplet, man ikke kan overskue at få styr på. Der er mange forskellige måder at hanke op i sin have, og i denne tekst præsenterer vi en af de bedste måder. Nemlig at bruge en nyinstalleret træhytte til at give haven et fokus, en retning, en stil og en ny sjæl. Lad os se nærmere.

Et arkimedisk punkt

Alle store projekter kan være uoverskuelige, så det e meget vigtigt at starte med en plan, et enkelt udgangspunkt, og mindre opgaver som er nemmere at se for sig. Det er en rigtig god idé at starte med et arkimedisk punkt. Arkimedes skulle i den græske mytologi løfte en meget stor sten, og det var umiddelbart en umulig opgave, men med en løftestang placeret på det rette sted under stenen kunne han alligevel godt løfte den. Et arkimedisk punkt er altså det rette sted at starte, for at slå hul på en stor og svær opgave. Hvis man starter godt, så tager projektet fart, og det hele virker pludselig ganske muligt.

En træhytte giver stil

Vi foreslår at bruge en ny og smuk træhytte som det første spadestik i din haves nye identitet. Find det bedste sted til hytten, baseret på din smag og den måde du vil bruge hytten, og gå så ud fra dette når du designer resten af haven. Det kan både handle om hvor du fremtidigt vælger at luge ud i ukrudtet og det vilde græs, og hvor du vælger at anlægge en stensætning eller et bed. Det hele hænger sammen, men man har brug for en vision og et startsted for at give drømmene form. 

Brug den til alt muligt

En træhytte kan bruges til mange forskellige ting, lige fra familiens nye grillsted, til hobbyrum, opbevaring af køkkenredskaber, gæstehus, udlejningslejlighed og til teenage-værelse. Med den høje kvalitet som moderne færdigbyggede træhytter har, så er det næsten kun fantasien der sætter grænser. 

Hvis din smag byder dig en lidt vild have, hvilket er godt for flora, fauna og insektliv, så kunne det være oplagt at lave en lidt hemmelig, snoet sti ned til det nye hus i haven. en have man går på eventyr i. Hvis du foretrækker en stilren have, så kan du placere træhytten som et centralt smykke i den geometrisk og æstetisk kontrollerede have. Begge modeller kan give anledning til gode udlejningsmuligheder via AirBnB, det vil blot tiltrække forskellige typer gæster. Uanset hvad er der ingen grund til ikke at komme i gang med en opfriskning af din have, den fortjener det og det gør du også.