Transport er et grundlæggende krav i det moderne liv, men den traditionelle forbrændingsmotor er hurtigt ved at blive forældet. Benzin- og dieselbiler er meget forurenende og bliver hurtigt erstattet af fuldt elektriske køretøjer. Fuldt elektriske køretøjer (EV) har ingen udstødningsemissioner og er langt bedre for miljøet. Revolutionen inden for elbiler er her, og du kan være en del af den. Vil dit næste køretøj være et elektrisk køretøj?

 

Lavere driftsomkostninger

Driftsomkostningerne for et elbil er meget lavere end for et tilsvarende benzin- eller dieselbil. Elbiler bruger elektricitet til at oplade deres batterier i stedet for at bruge fossile brændstoffer som benzin eller diesel. Elbiler er mere effektive, og det kombineret med elprisen betyder, at det er billigere at lade et elbil op end at fylde benzin eller diesel på til dine rejsebehov. Ved at bruge vedvarende energikilder kan brugen af elbiler blive mere miljøvenlig. Elektricitetsomkostningerne kan reduceres yderligere, hvis opladningen sker ved hjælp af vedvarende energikilder, der er installeret i hjemmet, f.eks. solpaneler.

 

Lave vedligeholdelsesomkostninger

Elbiler har meget lave vedligeholdelsesomkostninger, fordi de ikke har så mange bevægelige dele som en forbrændingsbil. Kravene til vedligeholdelse af elbiler er mindre end de konventionelle benzin- eller dieselbiler. Derfor er de årlige omkostninger til drift af et elbil betydeligt lave.

 

Nul udstødningsemissioner

Kørsel i et elbil kan hjælpe dig med at reducere dit CO2-fodaftryk, fordi der ikke er nogen udstødningsemissioner. Du kan reducere miljøpåvirkningen fra opladning af dit køretøj yderligere ved at vælge vedvarende energimuligheder til elektricitet i hjemmet.

 

Skattemæssige og finansielle fordele

Registreringsgebyrer og vejskat ved køb af elbiler er mindre end benzin- eller dieselbiler. Der er flere politikker og incitamenter, der tilbydes af regeringen, afhængigt af hvilken stat du befinder dig i. Klik nedenfor for at få mere at vide om incitamenter for elbiler. https://www.billigladestationer.dk/ladekabler/

 

Benzin- og dieselforbrug ødelægger vores planet

Tilgængeligheden af fossile brændstoffer er begrænset, og brugen af dem ødelægger vores planet. Giftige emissioner fra benzin- og dieselkøretøjer fører til langsigtede, negative virkninger på folkesundheden. Elektriske køretøjer har langt mindre emissioner end benzin- og dieselkøretøjer. Ud fra et effektivitetsperspektiv kan elbiler omsætte ca. 60 % af den elektriske energi fra nettet til at drive hjulene, mens benzin- eller dieselbiler kun kan omsætte 17-21 % af den energi, der er lagret i brændstoffet, til hjulene. Det er et spild på omkring 80 %. Fuldt elektriske køretøjer har ingen udstødningsemissioner, men selv når der tages højde for elproduktionen, udleder benzin- eller dieselbiler næsten tre gange så meget kuldioxid som den gennemsnitlige elbil. For at reducere virkningen af opladning af elbiler har Indien ambitioner om at opnå ca. 40 % af den samlede installerede elkapacitet fra ikke-fossile energiressourcer inden år 2030. Derfor er elbiler vejen frem for den indiske transport, og vi skal skifte til dem nu.

 

Elbiler er lette at køre og støjsvage

Elbiler har ingen gear og er meget nemme at køre. Der er ingen komplicerede kontroller, man skal blot accelerere, bremse og styre. Når du vil oplade dit køretøj, skal du blot sætte det i en oplader i hjemmet eller i en offentlig oplader. Elbiler er også støjsvage, så de reducerer den støjforurening, som traditionelle køretøjer bidrager til.

 

Bekvemmelighed ved opladning i hjemmet

Forestil dig, at du står på en travl tankstation i myldretiden, og at du er ved at være sent på den for at nå din arbejdsplads. Disse problemer kan nemt overvindes med et elbil. Du skal blot tilslutte dit køretøj til din hjemmeoplader 4-5 timer, før du planlægger at køre. Hvis du har mulighed for at få en oplader, hvor du parkerer hjemme, er det meget praktisk at planlægge dine ture i forvejen. Hvad hvis du glemmer at sætte din maskine i stikkontakten en dag? Så kan du nemt tage hjælp fra hurtigopladere eller endda batteriskiftetjenester, hvis du er på tohjulet på vej.

 

Ingen støjforurening

Elbiler har en lydløs funktion, da der ikke er nogen motor under kølerhjelmen. Ingen motor betyder ingen støj. Elmotoren fungerer så lydløst, at du er nødt til at kigge i instrumentpanelet for at kontrollere, om den er tændt. Elbiler er så lydløse, at producenterne er nødt til at tilføje falske lyde for at gøre dem sikre for fodgængere.