Romantik og gulnede vægge matcher ej

Det man omgiver sig med har altid en betydning for ens velbefindende. Ens omgivelser kan både trække dig ned eller løfte dig op. Det gælder både for hver enkelt, men hvis man bor sammen, så har det også en betydning for relationen oven i købet. Derfor er det så vigtigt hvordan man indretter sit hjem, både hvis man bor alene eller hvis man bor med sin partner eller sågar en sambo. Dette er endnu mere aktuelt nu hvor mange mennesker på grund af corona-epidemien tilbringer mere tid i hjemmet end nogensinde før.

Et kig på dit parforhold

Her vil vi se lidt nærmere på hvordan man kan forbedre omstændighederne for ens parforhold. Udgangspunktet som er vigtigt at forstå og holde in mente, det er, at vi hver især i et forhold kommer med vores eget humør og energi, uanset om den er god eller mindre god på dagen. Derfor er det vigtigt at overveje hvad der gør en glad, og hvad der der evt trækker en ned når man kommer hjem fra arbejde, eller hvis man arbejder hjemmefra – det man omgiver sig med. Hvis det er lang tid siden at væggene er blevet malet, så er de sandsynligvis gulnede, også selvom I ikke ryger. Det sker helt af sig selv som tiden går, og den hvide farve påvirkes og forandres. Og gulnede vægge er, bevidst eller ubevidst, noget af det mest deprimerende man kan omgive sig med. Det er det komplet modsatte af frisk, positiv energi og virkelyst. Det er farven der metaforisk svarer til manglende udluftning, til mørnede, gamle sokker og en resignation, som om huset har givet op.

Handlinger betyder noget

Man kan heldigvis handle sig ud af både en dårlig periode i et parforhold, og helt konkret ud af en situation med gamle, gulnede vægge. Parforholdet har måske brug for mere end et frisk, lag maling, men det er en god start at få frisket huset op. Det er den ramme I lever i, og hvis I kan finde sammen i energisk kampvilje omkring det, ja så er I godt på vej til at lede parforholdet ind på en ny sti og et nyt kapitel. De handlinger vi udfører, uanset om de er simple og ligetil, påvirker vores humør og perspektiv. Den bedste måde at komme op af sumpen, det er at spjætte med benene, ikke at sidde og tænke over miseren i en uendelighed.

Professionel fagmand er vejen

Jeg vil dog ikke anbefale at I begynder selv at købe maling og at svinge penslerne. Det kan hurtigt blive en sur tid, hvor I egentlig bare ville have bedre af at gå en tur langs stranden, eller tog på et romantisk hotelophold. Så kan I bagefter, med batterierne fyldt godt op, komme hjem til et smukt, nymalet hjem. Så kan man tale om at starte forfra! Det er desuden billigere end man skulle tro, så det bør ikke være pengepungen, der sætter en stopper for jer. Held og lykke med det hele!