Hvem elsker ikke at nyde sommersolen ude i haven på en lækker terrasse? Måske er du typen, der gerne ligger på en liggestol hele dagen, eller måske er du typen, der sidder ude med en god bog og et glas vin til sent ud på aftenen. At være ude på terrassen en lækker sommerdag er noget, der passer de fleste mennesker, og derfor vil vi også gerne have en flot terrasse, som er skøn at være på.

Læs med her og få nogle gode ideer til hvordan du får en flot terrasse.

Vælg en terrasse som passer til dig

Man kan lave en terrasse på mange forskellige måder. Du kan vælge mellem materialer som træ eller fliser, du kan vælge højden på terrassen og mange andre ting. Det handler om at sammensætte materialer, så du finder en terrasse, som du godt kan lide.

Måske har du en terrasse i forvejen, eller måske skal du bygge den fra bunden. Hvis det er tilfældet, kan du få hjælp til at få den bygget professionelt, som du kan læse mere om på nyhedstemplet.dk.

Find flotte havemøbler

Det giver nærmest sig selv, at noget af det mest nødvendige at have på terrassen er havemøbler. Vælg nogle havemøbler som fremmer den stil, du går efter at få på terrassen. En god måde at få en flot terrasse på er at vælge en stil eller en farve, som du gennemfører på hele terrassen.

Der findes rigtig mange forskellige slags havemøbler, så det burde være til at finde et sæt, som du kan lide. Du kan for eksempel vælge sorte fletmøbler, som du kan matche med nogle farvede hynder. Måske er du til det mere rustikke, og så er det oplagt at vælge tunge havemøbler af træ, som du eventuelt kan male. At få en flot terrasse handler om, at tingene passer sammen, og at det er en stil, som du kan lide.

Hyggelig belysning og tæpper

Når bunden for terrassen er lagt, og der er valgt havemøbler, så er næste skridt at gøre terrassen hyggelig. En flot terrasse er også en hyggelig terrasse, så der skal skrues helt op for hyggebelysning, puder og store tæpper.

Lidt hyggelig belysning gør enhver terrasse fin, så det er bare med at være kreativ. Du kan for eksempel hænge lyskæder op rundt omkring, du kan investere i en udendørs lampe og du kan have levende lys rundt omkring. En god blanding af LED-lys og levende lys er en fin måde at få en flot terrasse på.

Tæpper og puder kan der ikke være nok af, så det er bare med at fylde op. Her er der også en oplagt mulighed for at vælge nogle tæpper, som passer til stilen på terrassen. Vælg for eksempel nogle farver, som passer til hynderne eller havemøblerne.

Sæt prikken over i’et med nips

Til sidst er det en god idé at finde lidt forskelligt nips, som du kan pynte terrassen med. For at få en flot terrasse er det en god idé både at have lidt forskellige pynteting og nogle forskellige planter eller blomster, som gør terrassen lidt mere levende.