Hvad er et EscapeRoom?

Et Escaperoom er en god oplevelse for dig der altid har drømt om at være hovedperson i dit eget drama, eller horrorstory. Det er en oplevelse for dig sammen med familie, venner, kollegaer eller hvem du nu synes du skal dele en, til tider nervepirrende, oplevelse med.

Lad dig låse ind i et rum i 60 minutter og se om du og dit hold kan finde vejen ud. EscapeRooms findes med mange forskellige temaer og der er noget for enhver smag. Hvad end det skal være et mordmysteri eller en leg med mørk magi der går galt. Er du så skarp som du går og tror, eller virker det hele uoverskueligt så der skal bruges hjælp?

Hvordan startede det med EscapeRooms?

De første Escaperrom blev skabt i Japan i 2007. I starten var det blot de klassiske rum med 5-6 spillere i hvert rum, men med tiden har det udviklet sig i mange retninger og er blevet et internationelt fænomen for venner, familier og som teambuilding events. Der findes Escaperooms i over 60 lande fordelt over hele verden.

EscapeRooms blev inspireret af Live Action rollespil, hvor deltagere påtog sig en rolle som karakter fra spil eller historiske begivenheder som de så udspillede. Her implanterede man forskellige puslespil og gåder som deltagerne skulle løse. Senere førte det til de lukkede rum man skulle finde vej ud af.

Escaperooms i danmark?

Det første Escaperoom kom til danmark i 2014 og siden da er der kommen mange udbydere på markedet. Der findes rum for enhver smag og i alle sværdhedsgrader. Også Escapespil er kommet til. Her kan man enten deltage i et live gådespil rundt i storbyerne, eller man kan bestille et spil med gamemastere til sin arbejdsplads og på den måde træne kommunikation og samarbejde. Så EscapeRooms har igen udviklet sig til mobile EscapeGames som kan tages med overalt.