Noget som langt de færreste tænker over når de leder efter brænde tilbud eller billig briketter er kvaliteten. Ofte handler man online, på samme måde som man handler i det lokale supermarked. Enten køber man den bedste kvalitet eller også køber man det billigste. Sådan er det også med hvide biopejse her.

Hvid biopejse

Det er dem som udelukkende køber det dyreste fordi de dermed er overbevist om at det brænder længere eller varmer bedre. Men den fleste går efter den billigste pris og det er ikke altid man får mere for pengene ved dette. Mange af de billigste brænde typer kommer fra nåle træ der har en lav brændeværdi, og ved at benytte disse typer opnår du langt fra samme effekt som ved at bruge kvalitets brænde. Det betyder du skal bruge en meget større mænge brande for at opnå samme effekt og derved skal du hurtigere ud og købe nyt, så på den måde vil det faktisk koste mere at fyre med de billige brænde typer.

En anden ulempe at bruge brænde af dårlig kvalitet er at ofte risikere man at købe briketter eller brænde som ikke er ordentligt tørt. Dermed går en stor del af den varme, du får ved at brænde træet af, til at fjerne vand fra resten af træet og dermed ender du med en meget lavere brændeværdi end ved at benytte samme mængde tørt træ.

Hvide biopejse

Så overvej nøje hvorfra du køber dit brænde eller træbriketter, evt. start med at bestille en prøve pakke hos leverandøren, så har du mulighed for lige at teste kvaliteten inden du lægger en større ordre, så ved du hvad du får og om det kan betale sig at smide 1-3.000 kroner efter en ladning brænde eller briketter. Desværre er det ikke alle online eller lokale forhandlere som tilbyder denne service.

En stor del af de mere seriøse online forhandlere af træ og briketter tilbyder denne tjeneste, netop for at give dig mulighed for at teste kvaliteten og bevise det er kvalitets produkter de sælger til dig.

Jeg håber denne lille artikel har givet dig en lille ide om hvorfor kvalitet også bør indgå i dine overvejelser inden du bestiller din næste sending træ over netter.