Det har du sikkert ikke gjort, siden du stod med kortet i hånden den allerførste gang. Det er der selvfølgelig en god grund til. Et kørekort har lang gyldighed, og derfor er det ikke noget, man skal gå og tjekke hele tiden. Men. Det har altså en udløbsdato. Er du tæt på de 70 år, er der en ekstra god grund til at læse med her.

Udløbsdato og fornyelse af kørekort

Der er forskellige grunde til, at dit kørekort skal fornyes. Er kørekortet udstedt før 19. januar 2013 skal dit kørekort først administrativt fornyes, når du er 70 år. Er kortet derimod udstedt efter pågældende dato, skal det fornyes administrativt hvert 15. år. Er du i tvivl, kan du læse mere om fornyelse af kørekort og undgå at køre ulovligt.

Af andre årsager er helbredsproblemer også en faktor. Hertil er der særlige regler, når du er over 75 år. Herefter skal du nemlig forny kørekortet med 2 års mellemrum. Her er der krav om lægeattest. Er du over 80 år, skal kortet fornyes med blot 1 års mellemrum.

Det er altså efter de 70 år, at du skal til at være særlig opmærksom på dit kørekort. Dette er grundet sikkerhedsmæssige årsager, og er du frisk og rask, er det bare ren rutine. Det kan være lidt meget at tage stilling til, men følger du reglerne, er der ingen problemer med fornyelse.

Gode tips til dig over 70 år 

Er du fyldt de 70 år og er fyldt med livsmod, kan det være, at du har drømme og interesser som nu for alvor skal dyrkes. Tiden er til det, så det er bare med at komme i sving. Når du skal i gang med at lave noget nyt eller bare i dybden med noget, du i forvejen fiflede med, er det vigtigt, at du holder dig sund og rask.

Et vigtigt punkt er den mad, du spiser. Gør det nemt for dig selv med disse tips: 1. Få din mad leveret til døren. Således behøver du ikke bruge tid på at handle og bære tunge varer hjem. 2. Sørg for at få masser af grøntsager, proteiner og vitaminer. Får du ikke nok gennem kosten, kan du supplere med kosttilskud. 3. Prøv måltidskasser. Det er nemt og bekvemt, og på den måde er du garanteret et sundt måltid mad om dagen.

Når du skal vælge en måltidskasse, kan det godt være lidt af en jungle. Derfor findes der heldigvis smarte hjemmesider med oversigt over udvalget. Sammenlign måltidskasser og find din favorit blandt de mange forskellige muligheder. Det kan godt være lidt overvældende at blive præsenteret for så stort et udbud på én gang. Du kan derfor anvende udelukkelsesmetoden, så du hurtigt kan sortere i de forskellige kasser.

Med 70 år på bagen fortjener du afslapning og tid til fordybning. Er du gået på pension, så er der blot endnu mere tid og mulighed for at køre tur samt spise lækker mad hver dag.