Der er mange vigtige beslutninger, der skal træffes, når man bygger et nyt hus. En af de vigtigste er, hvilken type isolering der skal bruges. Isolering hjælper med at holde dit hjem varmt om vinteren og køligt om sommeren, og der findes mange forskellige typer. I denne artikel vil vi nævne fordelene ved at isolere dit loft og vise dig, hvordan du selv kan gøre det!

Fordele med isolering af loftet

Der er mange fordele ved at isolere dit loftsrum, og det kan derfor kun være en god ting at gå op i, hvis du ønsker et få det meste ud af din bolig. Der er følgende fordele:

Din varmeregning reduceres – Ved at isolere dit loft, vil din bolig blive bedre til at holde på varmen. Man kan opleve, at radiatorerne er rødglødende eller varmepumpen konstant er i gang, hvis huset er dårlig til at holde på varmen. Det er her, at isoleringen kommer ind. For isoleringen er nemlig en måde, hvornår man kan få boligen til at holde på varmen. Varmen stiger nemlig op af, og der vil være mange penge at spare i varmeregning om året.

Du kan opbevare ting på loftet – En af de gode ting ved at have et isoleret loft er, at du kan bruge det til opbevaring. Du behøver ikke at bekymre dig om temperaturen på loftet, da den reguleres af isoleringen. Det betyder, at du kan opbevare ting som juledekorationer og gammelt tøj uden at bekymre dig om, at de bliver beskadiget af kulden

Dit hjem er mere komfortabelt – Et isoleret loft gør dit hjem mere behageligt at bo i. Det skyldes, at temperaturen vil blive reguleret, og du behøver ikke at bekymre dig om træk eller kolde steder. Dit loftsrum vil også være mere støjsvagt, da isoleringen vil være med til at reducere støj udefra

Sådan isolerer du dit loftsrum

Der er to måder, hvorpå du kan isolere dit loft på :

Ved at bruge isoleringsplader – De placeres på gulvet på loftet og hjælper med at holde varmen inde.

Ved at bruge isoleringsruller – Disse placeres mellem bjælkerne på loftet og hjælper også med at holde varmen inde.

Papirsuld – Det placeres rundt om loftets kanter for at hjælpe med at tætne eventuelle huller.

Du kan selv isolere dit loft, eller du kan hyre nogen til at gøre det for dig. Hvis du vil gøre det selv, skal du sørge for at følge instruktionerne nøje og bære beskyttelsesbeklædning, da isolering kan være støvende. Når du har isoleret dit loft, kan du nyde fordelene ved et varmere hjem og lavere varmeregninger! Du skal blot sørge for ikke at genere eller beskadige isoleringen på nogen måde, så det mindsker dets effekt.

Isolering er meget undervurderet, hvis du spørger eksperternes, og selvom det kan lyde simpelt, så kan det gøre en stor forskel for dine regninger, men også i husets værdi. Dette kan være særlig gavnligt, hvis du overvejer at sælge din bolig inden for den nærmeste fremtid. Jo bedre energimærke dit hus har, jo mere værd er det i kroner og øre. Læs mere om isolering her.