To af de møbler, der ofte figurerer i moderne danske hjem, er en eller anden form for seng og en sofa. Dog findes der situationer, hvori man slet og ret ikke har plads til begge; man kan være flyttet hjemmefra til en studiebolig eller en lille lejlighed midt i byen. Man bliver derfor nødt til at gå på kompromis: en seng eller en sofa? Men hvorfor vælge? Hvorfor ikke tage begge i én? Det er her, hvor sovesofaen kommer ind i billedet. Den er både en praktisk og en billig løsning på dilemmaet.

Sovesofa – hvad er det?

Før man begynder at diskutere dens fordele og ulemper i større detaljer, kan det være fordelagtigt at etablere, hvad en sovesofa overhovedet er. Det er som navnet indikerer en sofa, man kan sove i. På overfladen ser den ud som en helt almindelig sofa, men skjult fra omverdenen gemmer sig en ekstra funktion. Den kan foldes ud til at blive en seng uden at miste komfort. De er ikke kun tiltænkt enkeltpersoner. Der findes også sovesofaer designet til to personer, sådan at den kan være ideel for det unge par uden meget plads. En sovesofa er smart, da det ikke er specielt ofte, at man anvender en sofa og en seng på samme tid. Derfor kan man have den slået op som sofa om dagen og folde den ud til seng om natten. Der findes en sovesofa, der svarer til næsten hver eneste eksisterende type sofa. Det er sjældent, at man bliver nødt til at løfte en tung madras, da der hyppigt er en fjeder, der gør det let at slå madrassen ind og ud.

De mange anvendelser af en sovesofa

Sovesofaer er i særdeleshed blevet populære i de moderne danske byer, da man kan bruge dem til at spare plads i små lejligheder. Man kan også spare penge, da de ofte er billigere, end hvis man skulle købe både en seng og en sofa. Skal man ikke selv bruge den som seng, kan man alternativt benytte sovesofaen som en gæsteseng, hvis man ikke har et gæsteværelse. Det kan også være en udmærket løsning til børneværelser, sådan at børnene let kan have venner overnatte.

Ting at tage højde for ved købet af sovesofa

Noget, der kan være en god idé at benytte, er en topmadras. Særligt hvis man foretrækker en hård sofa, men helst vil ligge i en blød madras. Hvis man har rygsmerter eller nakkesmerter, kan man også vælge at købe en sovesofa med elevation, sådan at man undgår for meget slid. Kniber det med plads til at opbevare dyne og pude i løbet af dagen, kan man med fordel købe en sovesofa med opbevaringsrum.