Hvis vi spiser mere frugt, kan vi mindske risikoen for at udvikle en lang række sygdomme. Frugt indeholder masser af vitaminer, mineraler og antioxidanter, som er med til at holde os sunde og stærke. Desuden er frugt ikke tungt at fordøje, hvilket gør det til en god ide at spise morgenmaden eller mellemmåltiderne med frugt. I denne artikel vil vi fortælle dig mere om fordelene ved at spise frugt, og vi vil nævne de frugter, du bør spise mere af.

Hvorfor er det godt at spise frugt?

Frugt indeholder en lang række vigtige vitaminer og mineraler, som er med til at holde os sunde. Vitaminer og mineraler har en række forskellige funktioner i kroppen, og de er med til at sikre, at alle kroppens celler fungerer, som de skal.

C-vitaminer

De fleste frugter indeholder C-vitamin, som er med til at styrke vores immunforsvar. C-vitamin er også med til at beskytte kroppen mod frie radikaler. Frie radikaler er skadelige stoffer, der kan skade cellerne i kroppen, og som kan være med til at forårsage en række sygdomme.

Antioxidanter

Antioxidanter er også vigtige stoffer, som vi finder i frugt. Antioxidanter beskytter cellerne mod skader, og de kan mindske risikoen for at udvikle en række alvorlige sygdomme, såsom hjerte-kar-sygdomme og kræft.

Fibre

Frugt indeholder også masser af fibre, og det er vigtigt at få tilstrækkeligt med fibre i kosten. Fibre har en række sundhedsmæssige fordele, såsom at de kan forebygge forstoppelse, reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme og mindske niveauet af det skadelige kolesterol i blodet.

Indfør en frokostordning på arbejdspladsen

En god ide er at indføre en frokostordning med frugt til virksomheder med årstidernes frugt erhverv tilgængeligt for alle medarbejderne. På den måde kan man sikre, at medarbejderne får spist nok frugt hver dag. Frokostordninger er ofte billige og lette at administrere, og de kan have en positiv effekt på både medarbejdernes sundhed og arbejdsglæde.

Men her skal du have fat i ledelsen, da det er ledelsen, der skal tegne et abonnement med et frugtfirma, såsom Frugt-Firma, som tilbyder frugtlevering af frugtkasser og frugtkurve på arbejdspladsen, på daglig basis, ugentlig eller månedligt, afhængig af jeres behov.

Disse frugter bør du spise

Nogle af de bedste frugter, du kan spise for din sundhed, er æbler, pærer, appelsiner, bananer og grapefrugter. Disse frugter indeholder alle masser af C-vitamin, antioxidanter og fibre.

Æbler

Æbler indeholder en stor mængde fibre og C-vitamin. Æblet er desuden rig på et stof kaldet quercetin, som har en antioxidanteffekt. Quercetin kan være med til at mindske risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme og kræft.

Pærer

Pærer indeholder en stor mængde C-vitamin, fibre og quercetin. Pærer kan derfor have en lignende effekt som æbler på sundheden.

Appelsiner

Appelsiner indeholder masser af C-vitamin og fibre. De fleste appelsiner indeholder desuden et stof kaldet hesperidin, som har en antioxidanteffekt. Hesperidin kan mindske risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme og kræft.

Bananer

Bananer er en af de frugter, der indeholder flest kulhydrater. Bananer indeholder dog også en stor mængde fibre, C-vitamin og magnesium. Magnesium er et mineral, som er med til at sikre, at musklerne fungerer optimalt.