Det kan være meget angstprovokerende, når der skal arrangeres en begravelse. For forventningerne kan være store, når der skal tages afsked på en ordentlig måde – og det er desværre ikke lige den type pres, som man har brug for i den i forvejen sårbare tid.

Begravelsen er nemlig et vigtigt ritual i den danske kirke og for de mange pårørende, som ønsker at sende deres køre godt til himmeriget eller blot holde en flot borgerlig ceremoni, hvis man ikke er medlem af folkekirken.

Bedemanden kan hjælpe dig

Når det kommer til at arrangere begravelser, er der ingen bedre hjælper end en bedemand. Bedemanden har det som fagområde at hjælpe familier med at få arrangeret et smukt farvel, når nogen en gået bort.

Derfor kan familien også finde enorm stor tryghed i at henvende sig til en bedemand, da de får en hjælper med på planlægningen, som kan hjælpe med afklaring og vejlede i forhold til konkrete steder at købe de ting, som skal bruges til ceremonien. Disse ting er typisk kiste eller urne, gravsten, blomster, indrykke dødsannonce etc.

Der er dog også andre aspekter, som det er rart at have en professionel hjælper til. F.eks. hvis der skal aflæses dokumenter som Min Sidste Vilje eller måske undersøges forhold omkring, hvordan man lukker bankkonti, opsiger abonnementer, håndtere sager med skifteretten og meget mere.

Derfor er det vigtigt med en ordentlig afsked

Når man taler om afskeden som værende så vigtigt, skyldes det flere ting. For det første er der jo tale om, at man skylder den afdøde den respekt, at man siger ordentligt farvel. Derudover, så kan det være helt essentielt i forhold til at bearbejde sin sorg, at man får lukket kapitlet med den afdøde ordentligt. Det at have en flot afsked at se tilbage på, og så sagt ordentligt farvel, sunget de rette sange og være vidne til en god mindetale er meget vigtigt for sjælefreden og for at komme videre. Desuden er det den fysiske afsked, som er medvirkende til accept af situationen, hvilket spiller en stor rolle i forhold til at komme videre i livet.