Har du altid ønsket dig et kirsebærtræ i din have? Så kan du herunder læse om gode råd til, hvordan du udvælger et. Du får også gode ideer til, hvad du kan få tiden til at gå med, mens du nyder kirsebærrene.

Hvilken slags skal du vælge?

Når du skal vælge et kirsebærtræ, skal du finde ud af, hvilken slags det skal være. Der findes nemlig både Lapins, Sunburst, Dønnisens Gule og Hedelfinger. De navne siger dig måske ikke det helt store. Men du kan læse meget mere om de forskellige slags kirsebær.

Der er blandt andet lidt forskel på, hvad de forskellige slags koster. Men der er også andre ting, hvor de forskellige slags differentierer sig fra hinanden. Så der er en del at undersøge, før du vælger et kirsebærtræ.

Selv om du nok forbinder farven rød med kirsebær, kan du også få kirsebær, der er gule. Og de har faktisk den fordel, at fugle sjældent spiser gule kirsebær. Så kan du spise dine bær i fred. Men det kan selvfølgelig også være, at du foretrækker røde kirsebær, fordi det er den farve, du netop forbinder med dette bær. Her er der heldigvis forskellige slags at vælge imellem.

Bliv inspireret af citater

Når du så har fået plantet et kirsebærtræ, går der selvfølgelig noget tid, før du kan høste frugterne af det. Men på et tidspunkt skulle du gerne få nogle lækre, saftige kirsebær. Og så skal de da nydes. Men hvad skal du få tiden til at gå med, når du sidder i haven i solskin og nyder disse kirsebær? Jo, du kunne for eksempel læse forskellige Dalai Lama-citater.

Hvorfor det, tænker du måske? Blandt andet fordi han er en vigtig figur i den buddhistiske verden. Og uanset om du selv er buddhist eller ej, kan det være spændende at udvide sin horisont. Men også fordi der er en masse interessante citater. De handler om mange forskellige emner. Blandt andet materialisme, menneskeheden, fjendskab, tragedier, taknemlighed og så videre.

Så der er en masse forskellige filosofiske emner, der bliver bragt op. Og man kan jo selv tage stilling til, om man er enig. Men hvis man er uenig i noget, kan det også være rigtig interessant at læse. Måske kan du få dig en god diskussion med familie eller venner. Det kan du gøre, mens I sidder og nyder de lækre kirsebær i haven. Så har I en god dag foran jer.