Stress er en forbandet størrelse, der kan opstå i sindet hos vi mennesker og komme til udtryk i kroppen rent fysisk.

Hvad skal du gøre for at komme af med den ubehagelige sindstilstand, og hvordan kan vi modvirke en evt. kommende stresset periode, vi ved kroppen vil lide under? Læs mere og bliv forhåbentlig klogere her. 

Årsager til stress

Der kan være rigtig mange forskellige grunde og forklaringer på, hvorfor du som et specifikt menneske netop har fået eller er gået ned med stress. Men en ting er sikkert, det er bare ikke sjovt eller nemt på nogen måder. Det kan de fleste skriver under på, der har haft stress.

Stress kommer ofte, når man skal rigtig mange ting, eller hvis der er rigtig mange ting omkring én, som man føler en vis form for ansvarsfølelse overfor. Den ansvarsfølelse giver dig også skyldfølelse i forhold til så ikke at nå at klare den specifikke opgave eller det gøremål, du har sat dig for. Så kan du i nogle tilfælde gå hen og blive bange og angstfuld.

Det hele føles så massivt og pressende for hjernen, og du kan ikke overskue alle de ting, du har foran dig. Den tilstand, du står i der, kan så medføre, at selv små ting som at vaske op eller lign., kan være svære at udføre. Nogle oplever også, at de uhensigtsmæssigt pludselig taber ting, og bare ikke kan, hvad de kunne, før de blev stresset.

Hårdt at døje med stress

Stress kan du få på grund arbejdet eller uddannelsen, der skabt visse udfordringer for dig. Men det kan også bare komme af en allerede siddende angst i dig, eller det kan komme oven på en ubehagelig, traumatiserende oplevelse.

Så dine ydre omstændigheder, kan såmænd være fine og fungere for dig, selvom du har stress. Det er noget inde i dig, der er indgroet, og i mange tilfælde ikke 100% til selv at styre.

Mange forsøger dog at tage stressen med hjem og dernæst lukke sig fuldstændig af for omverdenen eller gøre nogle usunde handlinger, der er forårsaget af stressen. Det er meget svært at døje med og et sandt problem for rigtig mange mennesker.

Du kan altid sige op

Men nogle gange skyldes ens dårlige velbefindende altså heller ikke nødvendigvis, at du er ved at gå ned med stress. Sommetider er der nogle ændringer i dit liv, du kunne gøre, der ville få stressen, du føler, til at forsvinde. Måske er du på et arbejde, hvor du føler dig utryg? Det er desværre virkeligheden for mange. En arbejdsplads med et rigtig dårligt arbejdsmiljø.

Her skal du huske, at du fortjener at have det godt, og at du ikke får noget ud af at blive, hvis du kun bliver, fordi du ikke tør stå i en situation, hvor du ikke tjener penge. Men der er vores fagforeninger og A-kasser til at hjælpe. Du kan finde en rigtig god a-kasse pris online. Med et medlemskab af en dansk a-kasse, kan du altid føle dig tryg og sikker.

Motion er godt for din mentale sundhed

Det er sundt for både det fysisk og psykiske helbred at komme ud og motionere i den friske luft. Og så er det vigtigst af alt beroligende og afstressende. Så sikre dig endelig den bedst mulige dækning til din iPhone, eksempelvis ved at tjekke hvilket mobilbredbånd bedste dækning, når du skal ud og motionere.