Det er ganske normalt, at virksomhedens medarbejdere skal til møder, på kursus eller på anden vis til arrangementer, hvor de er nødt til at bruge adskillige timer undervejs i transport.

De mange timer med medarbejdere ombord på busser eller toge kan dog føre til en relativ stor mængde tabt arbejdskraft, hvor den sædvanlige produktivitet ikke kan finde sted. Men det behøver ikke at betyde, at man ikke kan udbytte den tid, hvor de ansatte er undervejs. Læs med her.

Find den optimale plads i toget

Der kan være forskel på, hvilke typer omgivelser, der er ideelle, hvis man rejser med toget. Er man flere kolleger afsted sammen, er det fint at sidde i en togvogn, hvor man kan tale sammen og hvor der er plads til en god stemning. Er man derimod afsted alene, eller har man personligt et behov for fordybelse, er det bedre at reservere billet til en stillezone eller første klasse. På den måde kan man arbejde fokuseret og bruge tiden på at blive helt skarp i sin præsentation, huske nøgletal til mødet eller noget helt tredje.

Som medarbejder er det vigtigt, at man får blik for at planlægge ind i rejsetiden, så det at sidde i toget bliver en slags udvidet kontorplads.

Bussen er også en mulighed

Er man en større flok, der skal afsted på tur, kan mødet faktisk startes allerede i bussen. Når virksomheden kontakter et busselskab og lejer sig ind, opnår de den fordel, at bussen kun er for dem. Man skal derfor ikke være bange for, om andre lytter med eller om man f.eks. er til gene for andre, hvis man diskuterer eller taler i telefon hele vejen.

Det der dog er særligt godt ved bussen, er dens muligheder for at gøre transporten til meget mere af en oplevelse. Der er mikrofon, hvormed der kan afholdes mindre præsentationer, der kan blive serveret let mad og drikke, der kan endda vises powerpoint på bussens skærme.

Ydermere, så kan et busselskab hente alle ansatte lige ude foran arbejdspladsens dør og have kaffe, snacks, wifi etc. klar fra start.