I en tid, hvor der ikke er så meget andet at lave end at være hjemme, kan det være en god ide at gå i haven. Fjerne visne stauder og andet, der ligger og roder i haven, så den er klar til den helt store tur i foråret. Læs med her.

Beskær æbletræerne

Beskær æbletræ. Nu? De fleste vil nok opponere mod, at man beskærer sine æbletræer så tidligt på året. Men du kan faktisk sagtens beskære dine æbletræer om vinteren. Ulempen er dog, at træerne danner mange vanris, som er uønskede skud, der dels udkonkurrerer hinanden, dels påvirker træets form. Er du opmærksom på dette, bør det ikke være et problem.

Så kan du koncentrere dig om alt det andet, der skal ordnes i haven til foråret. Du bør beskære dine æbletræer og andre frugttræer, fordi det på sigt giver større og meget flottere frugter, men også for at kunne styre træets form. Der er ikke noget ved at have et æbletræ, som er for højt eller har en form, hvor du ikke kan plukker frugterne.

Gør klar til frugtbuske

Du kan også bruge vinteren til at gøre klar til nye frugtbuske. Find en velegnet plads i haven, og find ud af, hvilken type af frugtbuske du vil have. Er din smag for eksempel til blåbær, så vær opmærksom på, at denne type buske kræver en særlig sur bund.

Hælder du mere til hindbær, så skal du finde ud af om du vil have hindbærbuske med eller uden torne, om det skal være sommer- eller efterårsmodne bær. Autumn Bliss er for eksempel en god og robust efterårssort. Køb Autumn Bliss her. Når du har fundet et godt sted til dine buske, kan du klargøre jorden, så du kan plante, når frosten er væk.