Har du dyr i fangenskab som fx terrarier eller akvarier, skal du sørge for, at de har noget at berige sig med. For nogle handler det om at finde frem til noget, som dyret kan lide at beskæftige sig med. Andre går mere op i at efterligne virkeligheden, så de indretter buret efter de virkelige og naturlige omgivelser, i forhold til hvor dyret kommer fra. Denne her side har et stort udvalg af tilbehør til terrarier.

Tilbehør der efterligner virkeligheden

Når du vælger tilbehør, der efterligner virkeligheden, kan det for dig også få et pænt udtryk. Et bur står typisk et sted, og typisk oplyst, så man får øje på det. Derfor er der også noget tilfredsstillende ved at vælge tilbehør, der får det til at se endnu mere æstetisk ud. Her tænker man naturligvis mest på sin egen opfattelse af det, da dyret naturligvis er ligeglad med dette. Du skal naturligvis ikke glemme dit dyr, da det er det, det handler om – at give dyret de helt rette rammer til at trives og have et godt liv.

Tilbehør der beriger dyrets hverdag

Derfor kan du med fordel også kigge på nogle af de mange muligheder for tilbehør, der kan være med til at berige dyrets hverdag. Her er fx tilbehør, dyret kan anvende til at slappe af på, sove i eller gnave i. Hvis du har et mere eksotisk dyr, der af natur også har behov for at kunne gemme sig, skal du anskaffe tilbehør til terrariet, der tilgodeser disse behov. Her skal det altså være muligt for dyret at kunne kravle under noget. Her må du sætte dyrets behov over dine egne, for det kan godt være, at dyret gemmer sig i tide og utide, så du ikke kan nyde at se på det, men hvis det er det, der skal til, for at dyret har det godt, må du acceptere, at det er sådan.

Prøv at sæt dig ind i dyrets behov

Det er altid vigtigt, at du sætter dig ind i dyrets behov – altid. Det handler om, at det skal trives, og det kan det kun, hvis du skaber de bedste rammer og omgivelser, som imiterer dyrets normale og naturlige omgivelser, som hvis det levede i naturen. Derfor kan du med fordel også vælge sten eller andre naturting, der netop er hentet ind fra naturen, da dyret helt naturligt vil se dette for, hvad det er – fremfor hvis du køber noget tilbehør af plastik. Sidstnævnte kan også være billigt at se på, men det kommer meget an på, hvordan du ender med at indrette buret.