Du kan få rum til helt at ændre karakter alene med friske væglister, hvis du kigger ind på https://www.maler-maling.dk/vaeglister hvor du kan finde et kæmpe udvalg, der med sikkerhed også passer til dine rum.

En anden sidegevinst kan være at det gør det en del nemmere at gøre rent, hvis du har monteret et panel med lister på den nederste del af væggene.

Ud over det kan det være en fordel at bruge væglister hvis du har møbler der står lige op ad væggene, i og med at det beskytter væggene mod skader som møblerne kunne påføre dem, hvor det mest hyppigt forekommende er stole eller borde, men en seng kan også komme til at lave mærker i væggene hvis der ikke er sat lister op.

Væglister er ikke bare dekorative, men også funktionelle

Hvis du er en kreativ sjæl der gerne vil imponere med hvad du kan i dit hjem, så kan du også bruge væglister til at lave mønstre på en væg, eller som et større sammenhængende mønster der går over flere vægge.

Tænk også på at du kan lave opsætninger med hele afsnit hvor der virkelig leges med formerne, fordi listerne er forskellige, og har former der kan spille sammen, så du kan lave hele hjørner eller sektioner af væggen der virkelig skiller sig ud, hvor det med fordel kan gøres med supplement fra maling, der ved at skabe en kontrast kan levere endnu en dimension til kreativiteten.

Du kan i virkeligheden også dele en væg op ved hjælp af lodrette lister, ja der er ingen der siger at det skal være vandret det hele, på den måde kan du have en farve på en del af væggen, og en anden farve på den anden side, hvor det er sådan at hvis du kombinerer farverne rigtigt, så kan du få rummet til at tage sig anderledes ud, end ved den samme farve overalt.

Skab et højtideligt indtryk med væglister

Hvis du er så heldig at være indehaver af et hjem hvor der er højt til loftet, så kan væglister løfte rummet og give det et meget eksklusivt præg, nærmest som et kirkerum, det giver noget ophøjet fylde og en naturlig status.

Den samme effekt kan også godt opnås med lister i andre rum, men det kræver en vis højde at få den fulde effekt af det højtidelige præg.

Men ellers er det en forholdsvis nem løsning at arbejde med væglister, det kræver blot at du skærer dem til med en kniv eller en sav, de er fremstillet af hårdt PU-skum, og kan derfor ikke bøjes eller bukkes, men skal tilpasses det sted de skal sidde, derfor skal du huske at være grundig og omhyggelig med både at tegne og måle, for det er alt andet lige nemmere at gøre et godt forarbejde, end det er at rette op efterfølgende.

Du sætter det op med stuklim, som normalt er effektivt og hurtigt i brug, og er det sådan at du med tiden gerne vil have en anden farve på dine væglister, så kan de blot males med almindelig vandbaseret vægmaling.