Viking Garn er en kæde af norske butikker, som forhandler garn, strikkeopskrifter og udstyr til at strikke med. Butikkerne findes mange steder i Norge, men det er så heldigt, at der er en stor webshop tilknyttet kæderne, hvor man kan købe produkter og strikkeopskrifter, lige meget hvor man befinder sig. På den måde kræver det altså ikke en ekskursion til Norge eller noget lignende for at få fat i noget af det lækreste garn, de fineste mønstre og de bedste strikkepinde på markedet.

Som navnet antyder, så er Viking Garn et firma, som hævdholder de nordiske traditioner for godt og rustikt håndværk. I gamle dage i de skandinaviske lande var livet hårdt, og vejret var noget, som man skulle beskytte sig imod. Forestil dig bare at leve i den danske vinter uden adgang til elektrisk varme.

Dengang rykkede man sig tættere sammen, lod ilden brænde hele natten igennem – og så bekæmpede man vind og vejr med tøj, som kunne stå distancen imod selv den værste form for kulde. Det er denne tradition for beklædning, som ikke kun er flot, men også tjener et reelt praktisk formål, som Viking Garn bygger sine principper på.

Viking Garn – stort udvalg til den strikkeglade

Model: Charlotte Roest – Foto Lennart Øster

Når man strikker meget, så ved man, at strikning er en gribende hobby som kan være svær at slippe igen. Og heldigvis er der ingen for strikning mange forskellige retninger, strikkepinde, garntyper og opskrifter. Der er altså masser at tage fat på, og man kan altid finde på noget nyt.

For den garvede strikker, så kan det være rigtig sjovt at afprøve forskellige slags garn. Garn kan virkelig variere meget i både tekstur, farve, kvalitet og funktion. Skal man strikke nogle virkelig lækre ting, så skal man derfor sætte sig en smule ind i teknikken og teorien bag de forskellige garnruller. På Viking Garns hjemmeside kan man se en kæmpe oversigt over alle mulige former for garn.

Udover variation i garnet, så er der selvfølgelig også enormt meget at vælge mellem, når det kommer til opskrifter. Opskrifter er strikkerens vigtigste guide, for opskrifterne kan åbne mulighederne for at lave helt anderledes og langt mere kreative produkter, end man er vant til.

Strikkeopskrifter betaler man for på Viking Garns hjemmeside. Man skal tænke på det lidt på samme måde, som man ville tænke på en kogebog. Afprøver man en opskrift, som man kan lide, så kan man for eksempel prøve den igen og igen.

Strik til dig selv eller andre

Strik er en dejligt ting. Det ser flot ud, og man kan bruge det til at holde sig varm. Derfor er det lækkert at strikke en masse ting til sig selv. Men strik, hvad en der er tale om huer, halstørklæder, sweatre eller noget helt fjerde, er også den perfekte idé til en gave. Hvem bliver ikke glad for en hjemmelavet gave i flotte farver og behageligt garn?

Viking Garn er den perfekte leverandør af materialer til strikket til både en selv og dem, som man har kær.

Denne Poncho er f.eks. strikket i Viking Storm, fra Viking Garn. Alternativer til denne kunne sagtens være Garn fra Drops design, der er en lille smule billigere